Welke beleggingen moet ik kiezen?

Welke beleggingen moet ik kiezen

Één woord: spreiden.

Door jouw inleg te spreiden over verschillende aandelen en obligaties in de wereld, behaal je ongeveer de rendementen van het ‘marktgemiddelde’. Deze aanpak is even simpel als effectief:

De benchmark

Als je een gemiddelde beleggingssite bezoekt krijg je het idee dat iedereen probeert analyses te maken om de beste beleggingen te vinden. Het doel is dan om de gemiddelde marktrendementen, oftewel ‘de benchmark’ of ‘de index’, te verslaan. Advertentieruimtes staan vol met fondsen die zeggen met hun methode geweldige rendementen te kunnen maken. In realiteit doet 97% het van deze ‘actieve beleggers’ het slechter dan de gemiddelde marktrendementen.

Welke beleggingen moet ik kiezen: Spreiden!

Veel beter is het dus om de marktrendementen te volgen, en dat doe je door te spreiden. Op het Surence platform leer je hoe je heel makkelijk en helemaal zelf een wereldwijd gespreide portefeuille kan aanhouden. Na de leermodules snap je hoe het werkt, heb je voorbeelden ter inspiratie en een praktische handleiding om zelf aan de slag te gaan. De zogenaamde beleggingsguru’s met hun ‘geweldige tips’ kun je dan lekker links laten liggen.

Terug naar:Surence Introductie > Introductie