Wat is beleggen?

wat is beleggen volgens surence

Met Surence kun je zelf slimmer beleggen, maar wat is beleggen eigenlijk? Hier bestaan veel verschillende visies op. Sommigen zien het als een gokspel zoals in het casino, welk bedrijf zal deze dag of dit jaar het meeste stijgen? Anderen zien beleggen als een vorm van ondernemen. Door ‘geld voor je te laten werken’ kun je geld verdienen.

Wat is beleggen volgens Surence

Surence bekijkt beleggen vanuit het perspectief van persoonlijke financiën: beleggen is de beste een manier om ‘huidig geld te transformeren naar de toekomst’. Deze definitie klinkt ons wat te profetisch, dus daarom een voorbeeld:

40 Jaar geleden kosten een modale auto € 6.000,-. In 2017 kost deze circa € 25.000,- á € 30.000,-. Wil je per euro hetzelfde kunnen kopen in de toekomst, dan moet je hier ‘rendement’ op maken van ongeveer 3,5% á 4%. En dat is precies de functie van beleggen.

De risico’s van beleggen

Dit rendement op de lange termijn krijg je niet cadeau. Je belegt in aandelen en obligaties die kunnen schommelen in waarde. Daardoor loop je op korte en middellange termijn risico dat je een gedeelte van je inleg verliest. Hoe meer risico je bereid bent te lopen, hoe meer rendement je op lange termijn verwacht. Zo kun je meer dan 4% rendement maken, waardoor je vermogen in reële waarde groeit. Van het geld waarvan je nu een modale auto kan kopen, kun je in de toekomst dan een toffe sportauto kopen (of een modale auto kopen en de studie betalen van je kinderen).

Dus, wat is beleggen volgens Surence? In ieder geval niet bedoeld om te gokken. Het is de beste manier om geld opzij te zetten voor de langere termijn. Dat betekent slim omgaan met je persoonlijke financiën en Surence leert je de slimste manier van beleggen.

Terug naar:Surence Introductie > Introductie