Waarom zou ik beleggen?

Waarom zou ik beleggen met Surence

Deze vraag kun je het beste aan jezelf stellen: Waarom zou ik beleggen? Of ander gezegd, wat is mijn doel?
Beleggen op zich is de slimste manier om jouw spaarcenten naar de toekomst te verplaatsen, maar de manier waarop je belegt hangt sterk af van jouw motivatie. Op het Surence platform leer je doelgericht beleggen. Dit maakt slimme beleggingskeuzes maken veel simpeler.

Waarom zou ik beleggen? Veelgenoemde redenen

De meeste beleggers willen een aanvulling voor het pensioen of in ieder geval een potje opbouwen voor later. In praktijk komt dit potje vaak mooi uit bij onvoorziene grote uitgaves. In onfortuinlijke gevallen bijvoorbeeld voor het dekken van zorgkosten bij ziekte of operaties. In meer positieve gevallen kun je denken aan het realiseren van opkomende ‘once in a lifetime’-kansen, zoals het overnemen van een zaak of een andere droom verwezenlijken.

Andere beleggen voor een meer specifiek doel, zoals een potje voor de studie van de (klein)kinderen, een vakantiehuis of een wereldreis in een sabbatical jaar.

Een doel bepalen

Door een doel te bepalen (je kunt het natuurlijk altijd aanpassen) weet je voor welk bedrag je kunt gaan en over hoe lange termijn. Dit beïnvloed, zoals je in de Surence modules zult merken, de keuzes als je belegt en geeft je een stukje focus op je lange termijn doelen. Het zorgt er als het goed is bijvoorbeeld voor dat je minder onnodige uitgaves gaat doen, omdat dit het bereiken van je doel belemmert.

Terug naar:Surence Introductie > Introductie