Waar kan ik het beste beleggen?

Waar kan ik het beste beleggen volgens Surence

Verschillende soorten beleggingsplatformen

Er zijn verschillende beleggingsondernemingen die beleggingsdiensten aanbieden. Deze diensten verschillen onderling: van doe-het-zelf handelsplatformen tot volledige vermogensbeheer dienstverlening. Daarnaast verschillen de aanbieders van deze diensten onderling sterk op het gebied van kosten. De vraag die je dan hebt luidt: Waar kan ik het beste beleggen?

Let op de kosten

Uiteindelijk blijft de beoogde functie van beleggen hetzelfde: Je wilt op je huidige geld rendement ontvangen om ook in de toekomst de waarde te behouden of te laten groeien. De grootste vijand van de belegger zijn daarbij beleggingskosten, deze gaan ten slotte ten koste van je inleg en rendement. Stel dat je bij een vermogensbeheerder zit en totaal 2% aan beleggingskosten kwijt bent, dat is maar liefst twee derde van je rendement als je gemiddeld 6% rendement per jaar behaald! Uit studies blijkt dat vermogensbeheerders niet een beter rendement behalen dan het marktgemiddelde (wat je zelf kunt behalen).
Aan de andere kant kun je als je zelf belegt de kosten beperken tot onder de 0,3% van je inleg. Surence legt sterk de nadruk op het belang van lage kosten. We laten je zien uit welke onderdelen de beleggingskosten zijn opgebouwd en bij welke dienstverlening je welke kosten betaald. Ook laten we zien hoe je verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken op het gebied van kosten.

Maar waar kan ik het beste beleggen?

Uit het onderzoek onder verschillende brokers komt De Giro het beste uit de test wanneer je de visie van Surence aanhoudt. Op de website kun je zelf de broker ratings bekijken.

Surence als onafhankelijk platform

Surence is zelf geen beleggingsonderneming die beleggingsdiensten aan biedt, we hebben ook geen economische banden met beleggingsondernemingen. We zijn daarmee onafhankelijk. We zijn echter ook geen vergelijkingssite, maar we richten ons op het bewapenen van consumenten met kennis. Omdat iedereen anders is met verschillende behoeftes, geloven wij dat we op deze manier zoveel mogelijk mensen kunnen helpen financieel gezond te worden en te blijven.

Terug naar:Surence Introductie > Introductie