Is beleggen geschikt voor mij?

Waarschijnlijk vraag je je op het moment af: Is beleggen geschikt voor mij met Surence

Waarschijnlijk vraag je je op het moment af: Is beleggen geschikt voor mij? Het antwoord is ‘Ja’! Beleggen is geschikt voor bijna iedereen, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten:

Dure schuld eerst aflossen
Het heeft geen zin om te gaan beleggen terwijl je nog een ‘dure schuld’, oftewel een schuld/lening waar je meer dan 4% rente over betaalt, open hebt staan. Het is dan logischer om eerst deze schuld te lossen. De enige reden om te beleggen als je een dure schuld hebt is om te leren en zo jezelf te ontwikkelen. In alle andere gevallen kun je je het beste richten op het verminderen van je schuld. Surence raadt je af om in aandelen met een potentieel hoog winstpercentage, maar ook een hoog risico te investeren voor het aflossen van je schuld. Je bent dan immers aan het gokken op een goede uitkomst!

Geld dat je (voorlopig) kunt missen
Beleggen doe je voor rendement op de lange termijn, daarvoor loop je het meest risico op korte en middellange termijn. Het is niet verstandig om met geld te beleggen wat je verwacht binnen nu en vijf jaar nodig te hebben. Dan zijn de risico’s namelijk ongewenst. Verwacht je een deel van je geld mogelijk binnen nu en vijf jaar nodig te hebben? Beleg dan met het andere deel.

Beleg in wat je begrijpt
Het grootste risico dat beleggers lopen is vaak dat ze niet begrijpen waarin ze beleggen. Als je niet begrijpt waar je in belegt, kun je ook niet inschatten of de belegging slim of onverstandig is, wat de risico’s en andere kenmerken zijn. Deze onwetendheid is een ongewenst risico op zich. Ook zijn er vele commerciële bedrijven die op deze onwetendheid inspelen. De reden dat wij dit Surence educatieplatform zijn gestart, is om consumenten te bewapenen met kennis. Zo kunnen zij voor zichzelf de slimste keuzes maken. Zo kun je zelf antwoord geven op de vraag: Is beleggen geschikt voor mij?

Terug naar:Surence Introductie > Introductie